Yentl

Hallo,  

Ik ben Yentl Berghmans, ik woon in Meerhout samen met mijn man Stijn. Ik werk sinds 2016 als vroedvrouw in de thuissituatie en heb hiervoor nog wat ervaring opgedaan in een ziekenhuis. Ik voelde heel snel dat mijn hart in de eerstelijnszorg lag. Als extra’tje ben ik afgestudeerd in 2018 als lactatiekundige en heb ik ook mijn voorschrijfrecht als vroedvrouw behaald. Vroedvrouw word je niet, dat ben je!

De liefde voor de job als vroedvrouw is enorm groot en ik vind het dan ook fantastisch dat ik ondersteuning kan bieden vanaf het begin bij het kersverse gezin. Vooral de dankbaarheid die je hierna voelt zorgt bij mij voor die glimlach tot achter mijn oren, hiervoor doe ik het.  
Sinds 22 januari ’22 ben ik zeer trotse mama van onze zoon Morris. Onze start was niet zoals gepland, nl, ons zoontje is prematuur geboren op 31weken in Genk.  Maar desondanks maakt hij onze wereld zoveel mooier maar zeker ook mijn taak als vroedvrouw want dit verhaal maakt des te meer duidelijk dat elk geboorteverhaal zijn verloop heeft en dat hierin een vroedvrouw een prachtige ondersteuning kan bieden.

Liefs,
Yentl