Hanne

Hallo!  

Mijn naam is Hanne Luyten, ik ben geboren in 1991 en woon met mijn partner Jens en onze dochter Sia in Geel.  

In 2012 ben ik afgestudeerd als vroedkundige met als hoogtepunt de verloskamerstage in Suriname. Nadien ben ik de opleiding leerkracht lager onderwijs gaan volgen en ben ik afgestudeerd in 2015. Na een tijdje in het onderwijs, miste ik de zorgsector. Ik ben gestart als verpleegkundige in het AZ Turnhout.

Door de job van Jens zijn we in 2018 genoodzaakt geweest om te verhuizen. We trokken naar Cyprus. Aangezien ik wel een spontane avonturier ben, was dit een leuke ervaring om in mee te gaan. Na onze terugkeer naar België kon ik starten bij het ooievaarsnest. Waar Tinne me alle kneepjes van het vak leerde maar ook de bijscholingen me heel wat kennis bij brachten. Kort nadien kon ik deeltijds starten als vroedvrouw in het ziekenhuis van Geel. Eindelijk kon ik op en top vroedvrouw zijn, in eerste- en tweedelijnszorg!  

Ik voel me dan ook helemaal op mijn plek als vroedvrouw. Het informeren, begeleiden en ondersteunen van gezinnen met hun nieuwe aanwinst. Maar ook het samenzijn en overleg met mijn collega’s geeft me een boost.  

Op 2 februari 2022 heb ik als vroedvrouw zelf ervaren wat het is om mama te mogen worden. De arbeid, de bevalling, de geboorte, de borstvoeding, het postpartum,.. Ik had al de theorie, maar nog niet de ervaring. En ik kan eerlijk toegeven dat dit mijn visie als vroedvrouw positief heeft beïnvloed! Zo hoop ik in de toekomst mama’s te kunnen aanmoedigen en met een extra touch te begeleiden.  

Maar op deze moment staat mijn droomjob nog even op pauze. Ik koos ervoor om mijn partner, opnieuw, te volgen naar het buitenland. Zodat ons gezin samen kan blijven. Ik probeer als vroedvrouw up to date te blijven en blijf intussen wat extra ervaring opdoen als voltijdse mama.

 

Hopelijk tot snel!  

Liefs,

Hanne